İşe Başlama Eğitimlerinde Sanal Gerçeklik Uygulamalarımız İle Yüksek Kazanımlar.
Yakın zamanda yürürlüğe giren yönetmelik kapsamında işe yeni başlayan çalışana ‘İşe Başlama Eğitimi’ verilmesi zorunlu oldu. Kanuna göre verilecek işe başlama eğitimi temel eğitimlerin gerçekleştirilmesi kadar çalışanın risk ve tehlikelere karşı korunmasını sağlayacak nitelikte olmalı ve uygulamalı olmalıdır. Özellikle işe yeni başlayan kişi, acemilik sürecinde daha fazla tehlikeye mazur kalmaktadır. Her ne kadar uygulamalı eğitimler verilse de kişi gerçek sonuçları, başına gelebilecek tehlikeleri sadece duyar ve gerektiği gibi ciddiye almayabilir.
Mavi yakalı çalışana sanal gerçeklik ile kaza sonrası dramını yaşatıyoruz.
Sanal Gerçeklik ile iş kazası eğitimleri, mavi yakalı çalışanların işe başlama sürecini hızlandırmak ve etkili eğitim almalarını sağlamak için oldukça önemli. Makine başında çalışacak olan fabrika veya atölye çalışanlarının, tehlikelerin farkına varmaları için makinelerin nasıl kullanıldığına dair bir eğitim içeriği ile eğer kurallara uymazlarsa başlarına gelebilecek (parmak kopması, kol kesilmesi, yaralanma gibi ) tehlikeleri deneyimledikleri eğitim modülleri geliştirdik.
İş kazalarının araştırılması sonuçlarına göre; %50’si kolaylıkla önlenebilecek kazalar, %48’i ise özenli çalışmalar sonucu önlenebilecek kazalar olarak sınıflandırılmış. Önlenemiyor olmasının başında çalışanın riski yeteri kadar önemsemesi geliyor. Çünkü eğer gerçek hayatta bir iş kazası geçirmediyse önemsemesi için hatırlayabileceği bir dram yok. Sanal Gerçeklik uygulaması ile verilen kısacık eğitimlerde çalışan, klasik eğitimlerde asla göremeyeceği bir sonuç yaşar ve bu sonucun hayatına katacağı dramı deneyimler.
Beyaz yakalı çalışanların da işe başlama sürecinde zaman kazanımı ve motivasyon sağlıyor.
Sadece mavi yakalı değil beyaz yakalı çalışanların da işe başlama eğitimlerine gerçeklik getirdik! Sanal gerçeklik teknolojisi ile çok kısa bir süre içinde işe başlama eğitimi, şirket oryantasyonu, şirket çalışanları ve sorumlulukları ile ilgili interaktif bir eğitim vermek mümkün. Yeni işe başlayan çalışanın duyduğu, gördüğü, deneyimlediği bilgiyi unutmasının kolay olmadığı bu VR eğitim modülü şöyle çalışıyor;
Sanal gerçeklik gözlüğünü takan kullanıcı şirketin klasik işe başlama eğitimi ve oryantasyon programında verdiği bilgileri, kendini ilgili mekanda görerek, dinleyerek ve deneyimleyerek alıyor. Özel bir eğitim alanı gerektirmeden, herhangi bir ofis odasında dahi verilebilecek bu eğitim hem şirketteki eğitimden sorumlu kişinin, hem çalışanın zamanını koruyor. Daha da önemlisi interaktif bir deneyim olmasından dolayı akılda kalıyor.
Günümüzde çalışan bağlılığı konularına yatırım yapan, çalışanına daha iyi, daha değerli hissettirmek için farklı yöntemler geliştiren İK yöneticileri, VR ile işe başlama eğitimine oldukça ilgi duyuyorlar.
Modern Innova olarak İş Sağlığı ve Güvenliği alanında verilen eğitimleri önemsiyor ve bu konuya yatırım yapmaya devam ediyoruz. Geliştirdiğimiz modüllere işin uzmanlarından aldığımız geri bildirimler ile yenilerini ekleyerek hem İş Güvenliği hem İnsan Kaynakları alanında ilkleri hayata geçiriyoruz.