VR Eğitimlerinin Avantajları
İş öncesi eğitim ve iş kademelerinin eğitimi günümüzde çok önemli bir yere sahiptir. Yükselen endüstriyel sektörler ve artan iş istihdamlarıyla birlikte işverenler, çalışan personeli için sürekli eğitimler verme ihtiyacı duymakta ve kendilerini geliştirip, iş güvenliğini oluşturmayı sağlamaktadır.
VR ile Eğitim
İşverenler ve insan kaynakları departmanları, VR eğitimleri ile hem düşük maliyete birçok personeline eğitim vermekteler hem de çalışanlarının “duygularına” dokunarak, verilen eğitimlerin daha akılda kalıcı olmasını sağlamaktadırlar.
Günümüzde ilkokul eğitimlerinde bile kullanılmaya başlanan sanal gerçeklik teknolojisi, birçok sektörde kullanım kolaylığı ve etkili oluşu ile son zamanlarda çok daha fazla tercih edilmeye başlandı. Verilen eğitimin içeriğine ve kalitesine bağlı olmakla beraber, eğitime katılan personelin duygu ve hislerine hitap ettiği için unutulmaz bir eğitim yaşatmaktadır.
İşe Yeni Başlayacak Personelin VR ile Oryantasyon Süreci
İşe yeni alınan personelin, işe başlamadan önce gerçekleştirdiği sanal gerçeklik deneyimi ile şirket ortamını ve kültürünü, çalışacağı departmanın iş akışını, yapacağı işin gerekliliklerini ve çalışacağı ortama bağlı olarak iş güvenliğini sağlamasında VR eğitimleri kullanılabilmektedir. Sağladığı VR eğitimleri ile şirket, hem ciddi bir mali yükten hem de harcanacak muhtemel zamandan tasarruf etmiş olmaktadır.
Öğrencilerde VR Eğitimi
Özellikle tıp öğrencilerinin günümüzde sıklıkla kullandığı sanal gerçeklik eğitimleri, öğrencilerin zorlu operasyon ve ameliyatları sıfır risk ile deneyimlemelerine imkan sunmaktadır. Gerçekleştirdikleri eğitimler ile gelecekte yaşayabilecekleri zorlukları ve tecrübeleri aynı hissi yaşayarak deneyimleyen öğrenciler, mesleki açıdan kendilerini sürekli geliştirebilmektelerdir.
Fobi ve Korkularda VR Kullanımı
Kişinin fobi ve korkularını yenmesinde, VR eğitimleri başarı ile kullanılmaktadır. Mesela yükseklik korkusu bulunan bir kişi, sanal gerçeklik ile yüksek bir ortamda bulunarak bu korkusunu kırabilmektedir.
Doğal Afetlerde VR Eğitimi
Bir deprem ülkesi olmamıza rağmen doğal afetler için ne yazık ki hala gerekli önlemler alınabilmiş değil. Her an beklenen İstanbul depremine karşı ne kadar hazırlıklı olduğumuz tartışılırken, VR teknolojisi ile verilen eğitimlerde kullanıcılar, hazırlanan simülasyon üzerinden deprem anında nasıl davranacaklarını ve paniğe kapılmamalarını deneyimleyerek öğrenebilmektelerdir.
Aynı şekilde hazırlanan yangın simülasyonlarında gerek yangın personeli gerekse de birey, yangın esnasında nelere dikkat edebileceğini ve nasıl müdahale edebileceğini deneyimleyebilmektedir.
Askeri Alanlarda VR Eğitimi
Günümüzde, askeri robotların kullanılmaya başlandığı bir gerçek. Teknolojiyle birlikte devletler de askeri personellerine sanal gerçeklik eğitimleri ile gelecekte karşılaşabilecekleri zorlukları ve çatışma ortamlarını deneyimletmektedirler. Girecekleri stresli ve zorlu ortamları sanki gerçekten oradaymış gibi yaşayan askerler, verecekleri zorlu kararları ve stres yönetimini bu şekilde daha iyi gerçekleştirmektedirler.
İş Güvenliğinde VR Eğitimi
Firmalar, işe yeni aldıkları veya mevcut çalışanları için sanal gerçeklik simülasyonları ile basit bir şekilde iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verebilmektedirler. İşçinin, yaşamadan öğrenemeyeceği iş kazalarının sonuçlarını, VR ile iş güvenliği eğitimleri sayesinde sanal ortamda deneyimleyerek öğrenmesi önemli bir konudur. Doğuracağı sonuçları bildiği için tedbirsiz ve korumasız çalışmayan işçi, iş kazalarının bilincinde olmakta ve daha dikkatli bir şekilde çalışmaktadır.
Sanal Gerçeklik eğitimleri, eğitimi alan kişiye ortamın ve sonuçların hissiyatını verebildiği için başarılı olmaktadır. Duygu ve hislerini kullanarak sanal ortamda eğitim alan kişi, gerçek hayatta karşılaşacağı zorlukları daha önceden tecrübe ettiği için daha bilinçli ve özgüveni yerinde, paniğe kapılmadan tepki gösterebilmektedir.
Modern Innova olarak, sanal gerçeklik eğitimlerini her sektöre özel olarak hazırlamakta ve gerekli tedbirlerin geç olmadan alınabilmesini sağlamaktayız.